Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Малишева потребує модернізації виробництва

Завод імені Малишева потребує модернізації виробництва

Як підкреслив 21 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Андрій Моченков, ДП «Завод імені Малишева», як і ряд інших промислових підприємств області, в першу чергу потребує модернізації виробництва. «Завод Малишева дуже затребуваний, сьогодні потенційних контрактів, які він міг би укласти, більше, ніж підприємство може виконати. Контрактів багато, але для їх максимально швидкого і якісного виконання потрібно модернізувати підприємство. Зараз завод не готовий до виконання такої великої кількості замовлень ні по виробничим приміщенням - їх більше, ніж потрібно, і вони морально і фізично застаріли; ні по верстатному парку, який керівництво заводу намагається на ходу оновлювати. Для підприємства необхідно сформувати такий цільовий фонд, з яким керівництво могло б бути впевненим у тому, що зможе паралельно нарощувати випуск продукції, яка затребувана на зовнішніх ринках, і в той же час поступово знижувати витрати», - підкреслив заступник керівника області.

За його словами, однією з актуальних проблем для підприємства є скорочення виробничих площ, а також часткове оновлення трудового колективу.

«Не вистачає заводу хороших фахівців, суміжників, якісного металу. При цьому багато зайвої площі – хоч в минулому році і була відкрита в одному з корпусів котельня, в інших цехах залишилися по 15-16 метрів прольоти. В СРСР ніхто не рахував, скільки буде коштувати опалення таких площ, а сьогодні це все виливається у великі гроші. Що стосується кадрів, то в складні 1990-ті і 2000-і роки більш кваліфіковані співробітники пішли з підприємства, бо треба було годувати сім'ї, і сьогодні там залишилося мало затребуваних фахівців. На цьому підприємстві повинна бути достатньо мобільна група хороших фахівців високого профілю», – сказав Андрій Моченков.

Теги