Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансовий оборот Харківського тракторного заводу в 2012 році склав 800 мільйонів гривень

Фінансовий оборот Харківського тракторного заводу в 2012 році склав 800 мільйонів гривень

Як повідомив 21 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Андрій Моченков, Харківський тракторний завод в 2012 році отримав хороші фінансові результати роботи. «ХТЗ закінчив 2012 рік з оборотом близько 800 мільйонів гривень. На сьогодні  середня заробітна плата близько 3,5 тисяч гривень. Практично 80% продукції заводу йде в Росію», - розповів він.

За словами Андрія Моченкова, Харківський тракторний завод активно працює в напрямі модернізації виробництва. Зокрема, на заводі встановлюються нові виробничі лінії, завдяки яким у підприємства з'явилася можливість скоротити виробничі площі.

«Завод ухвалив стратегічний план розвитку до 2021 року. Дуже важливо, що на підприємстві впровадили дві сучасні системи, завдяки яким з'явилася можливість по всій лінійці виробництва тракторів знизити витрати на 25%. Крім того, якщо раніше на ХТЗ збірка розтягувалася на 6 корпусів, то сьогодні трактор повністю збирається в одному корпусі. Завдяки цьому вдалося скоротити виробничі площі на 120 тисяч кв. метрів, а в планах - до 200 тисяч метрів. Звичайно, така кількість площ, які були на підприємстві в 1930-ті роки, сьогодні не потрібна, вони морально і фізично застаріли», - підкреслив заступник керівника області.

На даний момент важливим напрямком роботи Харківського тракторного заводу також є пошук нових ринків збуту.

«Сьогодні продукція Харківського тракторного заводу з'явилася на Кубі, у Польщі, в Молдавії, Казахстані, Монголії. Таким чином підприємство диверсифікує свої ризики, тому що в Росії ринок стає жорсткішим. Для того, щоб наші трактори були конкурентоспроможними в Росії не тільки за якістю, але і за вартістю, потрібно виходити з новими модернізованими тракторами з досить низькою вартістю. Тому ми й говоримо сьогодні про зниження витрат», - зазначив Андрій Моченков.