Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

30 березня в Харкові відкриється виставка Нікаса Сафронова «Обране»

30 березня в Харкові відкриється виставка Нікаса Сафронова «Обране»

З 30 березня по 26 травня в Харкові в Обласному центрі культури і мистецтва працюватиме виставка відомого художника Нікаса Сафронова. Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції арт-директор художника Наталія Христенко, на виставці буде представлено більше 90 картин, виконаних у різних стилях. «Ми намагалися зібрати якомога повне зібрання всіх стилів і напрямів, в яких працює Нікас Сафронов. Там будуть представлені і портрети з серії «Ріка часу», і його напрямок, який він називає символічним романтизмом. У цих роботах ви зможете побачити практично всі його напрямки», - зазначила вона.

Як повідомив у свою чергу директор українського проекту Нікаса Сафронова Ілля Базарсад, виставка в Харкові організована в рамках великого світового турне художника. Зокрема, картини Нікаса Сафронова вже побували в таких українських містах, як Одеса, Іллічівськ, Миколаїв, Донецьк, Маріуполь, Луганськ, Запоріжжя, Дніпропетровськ, а після Харкова виставку зможуть відвідати мешканці Полтави, Ялти, Києва, Чернігова і Черкас, а також Львова.

«Після України плануємо відвідати Ізраїль, Литву, Латвію, Естонію, Чехію, Вірменію, після чого ми готуємо грандіозну виставку в Китаї і в Японії. Такі у нас плани на найближчі 3 - 5 років», - розповів Ілля Базарсад.

Розпочалося турне художника 30 серпня 2012 року, а закінчиться в січні 2014 року. Загальна вартість картин, представлених на виставці, становить близько 2 мільйонів євро. При цьому картини продаються, і на даний момент в ході виставок було продано 12 картин.

«Найцінніші картини харків'яни таки побачать. Крім того, ми зараз ведемо переговори з Нікасом, щоб він привіз додатково близько 15 робіт. Це буде ексклюзив, який побачить тільки Харків», - додала Наталія Христенко.

Крім того, в ході виставки на харків'ян чекає ще один сюрприз - на виставці будуть представлені копії картин Нікаса Сафронова, виконані з шоколаду. Вага найбільшої такої картини становить близько 4,5 кілограм.

Вартість вхідного квитка на виставку складає 60 гривень, для студентів та пенсіонерів - 40 гривень, для школярів та інвалідів - 20 гривень.