Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 15% бібліотек Харківської області підключені до мережі Інтернет

Близько 15% бібліотек Харківської області підключені до мережі Інтернет

У Харківській області активно реалізується програма з комп'ютеризації бібліотек та підключення їх до мережі Інтернет. Як повідомив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на даний момент вже підключено до Інтернету близько 15% всіх бібліотек області. «У нас серйозними темпами зараз в області йде процес комп'ютеризації бібліотек та підключення їх до мережі Інтернет. Вже впродовж пари років нам вдалося в 3 рази збільшити і кількість комп'ютерів в цих установах, і кількість бібліотек, які мають підключення до мережі Інтернет. Зараз можна говорити, що близько 15% бібліотек Харківської області підключені до мережі Інтернет. З одного боку, ця цифра може здатися не дуже великою, але на тлі інших регіонів України Харківська область знаходиться в лідерах», - зазначив він.

За словами Дмитра Кузнєцова, в цьому відношенні на Харківщині дуже успішно працює програма «Бібліоміст», яка передбачає пайову участь місцевої адміністрації при підключенні до мережі інтернет.

«Це не тільки можливість комунікації із зовнішнім світом, не тільки доступ сільських бібліотек до ресурсів обласних установ, але і можливість отримувати пряму інформацію про всі процеси, які відбуваються в бібліотечній сфері в усьому світі, і використовувати ці ресурси для розвитку. Як приклад хочу навести грантові програми. У цьому відношенні універсальна наукова бібліотека створила систему підготовки працівників сільських бібліотек з пошуку і написання грантових програм. І у нас вже є чудові приклади, коли ці програми написані не тільки для сільських бібліотек, але й для клубів, і для музеїв Харківської області», - розповів Дмитро Кузнєцов.