Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'яни поповнюють експозицію Музею історії кіно

Харків'яни поповнюють експозицію Музею історії кіно

Як зазначила у ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, з кожним днем ​​збільшується експозиція Музею історії кіно, який буде відкритий в кінотеатрі «Боммер».

«Першими експонатами музею стали афіші трьох харківських кінотеатрів 1905, 1906 і 1907 років, які Громадська організація «Кінофестиваль Харьковская сирень» придбала в цьому році. Наступними експонатами стали візитки керівників кінотеатрів, які нам передав в дар кінокритик і член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський, - зазначила Вікторія Маренич. - Буквально вчора нам зателефонувала мешканка міста Харкова, яка переїжджає і хоче передати в наш музей свою колекцію, присвячену кінематографу. Вона збирала її все своє життя, тому нам буде особливо приємно отримати цю колекцію для музею».

Також Вікторія Маренич повідомила, що знаний фахівець з кінематографу Сергій Гавриленко для харківського музею зробить спеціальний екземпляр проектора Йосипа Тимченка.