Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні досягнуто стале щорічне зменшення кількості дітей-сиріт

В Україні досягнуто стале щорічне зменшення кількості дітей-сиріт

Україна досягла сталого щорічного зменшення кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також зростання кількості осиротілих дітей, влаштованих у сім'ї громадян України. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко.

«Якщо у 2008 році загальна кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування становила 103,5 тисяч, то станом на 1 березня 2013 року кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в Україні становить 94 тисячі. У 2012 році сиротами стали 15 тисяч дітей, тоді як у сімейні форми виховання було влаштовано 17 тисяч дітей. Загалом близько двох тисяч дітей завдяки якісній роботі соціальних працівників були повернуті в біологічні сім'ї», - підкреслив Юрій Павленко.

За його словами, подальший розвиток державної політики щодо реалізації права дитини на виховання у сім'ї спрямований на підвищення якості створення дитячих будинків сімейного типу та ефективність їх соціального супроводу, підтримку сімей, які взяли на виховання дітей, перш за все, дітей з вадами у розвитку, сприяння зростанню національного усиновлення.