Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На даний час загрози підтоплення в Харківській області немає

На даний час загрози підтоплення в Харківській області немає

За прогнозами Харківського регіонального центру з гідрометеорології, у зв’язку із незначною глибиною промерзання ґрунту і поступового танення снігового покриву в поточному році найбільш імовірно, що підтоплення і повені можуть розпочатися ближче до третьої декади березня. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, у разі негативного розвитку паводкової ситуації на території області в готовності 2485 одиниць інженерної техніки, 142 пересувні дизельні електростанції, 110 мотопомп, 240 плавзасобів. На сьогодні в регіональному матеріальному резерві сконцентровано паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 1591,5 тис. грн. 

Також в резервному фонді обласного бюджету передбачено 500 тис грн. на попередження та ліквідацію можливих надзвичайних ситуацій. Для оповіщення населення у разі паводків залучено обласну телерадіокомпанію та місцеві ефірні телерадіокомпанії в містах та районах області.

Валентин Дулуб зазначив, що для здійснення посилених гідрологічних спостережень під час пропуску льодоходу, повені та паводків приведені в готовність гідрометричні споруди та обладнання на 18 водомірних постах. Обстеження у лютому визначило, що у робочому стані знаходяться 111 систем для відведення поверхневих стічних вод, 181 зливна каналізаційно-дренажна система, та 554 з 559 дощових водовипусків гідротехнічних споруд.

Службою автомобільних доріг у Харківській області були перевірені 4 переливних мости у Балаклійському районі, с. Заліман, Зміївському районі, с. Тимченки, с. Бішкін. На даний час загрози з підтоплення та необхідності захисту від льодоходу за допомогою вибухових робіт не існує.

Теги