Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Коропових хуторах розпочалось святкування Масляної

На Коропових хуторах розпочалось святкування Масляної

Сьогодні в селі Коропове Зміївського району буде проходити традиційне народне гуляння «Масляна на Коропових хуторах». В урочистому відкритті свята взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, голова Зміївської РДА Ваграм Гулян. «Від імені голови облдержадміністрації Михайла Добкіна я хочу відкрити це чудове свято Масляної. Вже стало традицією, що на цій прекрасній, чудовій, гостинній зміївській землі ми проводимо гуляння, з якими зустрічаємо весну. Сьогодні чудова погода, тут збирається безліч людей з різних куточків нашого регіону – це говорить про те, що тут благодатна земля, яка вміє зустрічати гостей. Зі святом всіх і гарного настрою!» – зазначив у своїй промові Євген Савін.

Під час свята відбудуться народні гуляння з катанням на конях, різними конкурсами, майстер-класами та атракціонами, приготуванням млинців і спаленням опудала Зими. Для прихильників активного відпочинку готуються розважальні спортивні змагання, у руслі Сіверського Дінця буде проведено змагання між любителями зимового купання. Буде працювати виставка народних промислів та безліч торговельних майданчиків.

На базі «Масляної» також відбудеться фестиваль зимового календаря «Святовид», а у концертній програмі буде представлено фольклорні колективи з усіх куточків Харківської області.

Програма обласного культурно-мистецького свята «Масляна на Коропових хуторах»

Теги