Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом буде затверджено перелік соціально-економічних проектів, які будуть реалізовуватися компанією «Shell»

Найближчим часом буде затверджено перелік соціально-економічних проектів, які будуть реалізовуватися компанією «Shell»

Коли компанії-інвестори заходять на територію області, вони залучають супутнім бізнесом безліч інших компаній у сфері транспортування, обслуговування, транзиту газу та інших. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Сергій Авершин. «Безумовно, частина інвестицій буде спрямована на реалізацію соціальних проектів, але ми повинні розуміти, що майданчик «Shell», – це маленьке містечко з видобутку газу, зі своєю інфраструктурою, де є можливість працевлаштування місцевих жителів, що володіють певною компетенцією. Це їдальні, пральні, житло, виробничі ділянки, дорога, яка веде до цього місця. Тобто, це величезна інфраструктура, яка зав'язана на видобуванні газу. І компанія «Shell» її з собою приносить. Вона зацікавлена в підтримці місцевого населення, гарній транспортній розв'язці, освітленні, якісному водопроводі і масі всього іншого», – підкреслив Сергій Авершин.

За його словами, всі питання, пов'язані з участю компанії в соціально-економічному розвитку територій, піднімалися територіальною громадою, відпрацьовувалися з місцевими жителями головами сільських рад, на території яких ведуться розробки і де планується реалізувати проекти.

В даний час перелік робіт знаходиться на узгодженні в «Укргазвидобуванні», тому що він передбачає рівну участь як іноземної компанії, так і вітчизняного газодобувача. Підписання повинно відбутися або на цьому або на наступному тижні, перелік цих проектів буде опублікований, і жителі області зможуть дізнатися, коли, що і де буде побудовано.

«У цих компаній прийнято реалізовувати цивілізовані і соціально відповідальні проекти в економіці регіону. Вони вміють працювати і навчають працювати людей, які з ними співпрацюють. Тому вигод для Харківської області буде величезна кількість, і таким шансом ми не маємо права не скористатися, якщо ми любимо свою Батьківщину», – додав директор Департаменту.