Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У держбюджеті 2013 року на 20,4% збільшено субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми

У держбюджеті 2013 року на 20,4% збільшено субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему «Державний бюджет на 2013 рік. Соціальна складова» заступник Міністра фінансів України Сергій Рибак. Він зазначив, що в бюджеті цього року знайшли відображення заходи щодо реалізації соціальних ініціатив Президента, в першу чергу спрямовані на соціальну допомогу сім'ям з дітьми, поліпшення їх матеріального добробуту, підвищення соціального статусу і захисту.

«Враховуючи, що 2013 рік оголошено Роком дитини, ми збільшили на 20,4% субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства; в 2,6 рази виросла субвенція для сімей, на піклуванні яких перебувають інваліди 1-ої та 2-ої групи внаслідок психічних розладів. Суттєво збільшено такі соціальні стандарти, як одноразова допомога при народженні дитини. Виплата на першу дитину складе 31 тис. грн, другу – майже 62 тис. грн, третю і наступну дитину складе близько 124 тис. грн.», – зазначив Сергій Рибак.

Також, за словами заступника Міністра, соціальні показники, закладені в державний бюджет України на 2013 рік, випереджають темпи економічного зростання в нашій країні. У бюджеті закладено індекс споживчих цін на рівні 4,8%, а зростання прожиткового мінімуму – 6,9% в середньому на одну людину в рік, тобто його зростання в півтора рази вище за індекс інфляції.