Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В усіх міжрайонних медичних центрах створені сучасні операційні блоки

В усіх міжрайонних медичних центрах створені сучасні операційні блоки

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, в області продовжується реалізація чітко визначеної стратегії розвитку вторинної медичної допомоги в районах області у форматі 10 міжрайонних медичних центрів – госпітальних округів. В 2012 році була суттєво зміцнена матеріально-технічна база структурних підрозділів базових установ.

Зокрема, проведені капітальні ремонти з доведенням до діючих санітарних норм операційних блоків у Балаклійському, Богодухівському, Дергачівському, Лозівському міжрайонних медичних центрах та в Ізюмській центральній міській лікарні як притрасовій. Загальна вартість виконаних робіт становить 6,53 млн.грн., у тому числі 6 млн.грн. за рахунок субвенції з державного бюджету.

«Сьогодні у всіх міжрайонних медичних центрах поряд з уже функціонуючими мамографічними, оновленими рентгенологічними кабінетами створені сучасні умови для лікування пацієнтів хірургічного профілю, що відповідають рівню обласних установ. Крім того, в усіх центральних районних та центральних міських лікарнях відкрито оновлені фізіотерапевтичні кабінети, оснащені сучасним обладнанням», - підкреслив Олександр Галацан.

З метою поліпшення медичної допомоги жіночому населенню проведено капітальний ремонт акушерського відділення Куп’янської центральної міської лікарні, яка входить до системи міжрайонних медичних центрів, на що профінансовано понад 990 тис.грн.

«Питання розвитку мережі госпітальних округів знаходиться на контролі обласної державної адміністрації та буде поетапно реалізовуватись відповідно до чинного законодавства та з урахуванням досвіду пілотних регіонів України, які задіяні у процесі реформування галузі охорони здоров’я», - зазначив Олександр Галацан.