Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 2012 році пріоритетним завданням було підвищення якості та доступності всіх рівнів медичної допомоги для сільського населення

В 2012 році пріоритетним завданням було підвищення якості та доступності всіх рівнів медичної допомоги для сільського населення

Як повідомив сьогодні в ході розширеного засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ХОДА директор Департаменту Олександр Галацан, в минулому році відповідно до основних положень Програми економічних реформ на 2010–2014 роки Президента України Віктора Януковича, завдань Національного плану дій на 2012 рік, за підтримки центральних органів влади в питаннях модернізації медичної галузі, а також впроваджуючи власний досвід та ініціативи, вдалося закріпити та примножити напрацьовані в регіоні позитивні здобутки. Він наголосив, що пріоритетним у переліку поставлених цілей та завдань стало підвищення якості та доступності всіх рівнів медичної допомоги, насамперед, для сільського населення. Координатором перетворень в галузі охорони здоров’я Слобожанщини є робоча група «Реформа соціальної сфери» Харківського регіонального комітету з економічних реформ під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Шурми.

«Важливою передумовою проведених галузевих перетворень залишається їх фінансова підтримка. Фінансування консолідованих видатків на охорону здоров’я в Харківській області у 2012 році збільшено на 379 млн. грн. і становить 2,35 млрд. грн., що на 19,2% більше у порівнянні з минулим роком. Витрати на медичне забезпечення кожного жителя області підвищились до 853 грн. проти 716 грн. в 2011 році. Середня заробітна плата медичних працівників по області у 2012 році дорівнює 1988,7 грн., темп росту – 20%», – зазначив Олександр Галацан.

Також він повідомив, що закладами охорони здоров’я залучено майже 146 млн. грн. позабюджетних коштів (2011 р. – 109 млн. грн.), або 53,48 грн. у розрахунку на 1 мешканця.

Теги