Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

80 млн. грн. будуть виділені з державного бюджету 2013 року на реалізацію першого етапу проекту «Село майбутнього»

80 млн. грн. будуть виділені з державного бюджету 2013 року на реалізацію першого етапу проекту «Село майбутнього»

«Загальний обсяг інвестицій складе близько 1,5 млрд. грн. На першому етапі реалізації проекту з держбюджету будуть виділені 80 млн. грн. Це може бути компенсація на ввезення якогось устаткування або частина державних гарантій для покриття кредиту, або інших цілей, передбачених техніко-економічними обгрунтуваннями цього проекту», - сказав сьогодні на прес-конференції директор Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Сергій Авершин.

За його словами, проект буде реалізовуватися в Харківському та Валківському районах до 2020 року. На першому етапі необхідно виконати юридичну підготовку проекту.

«Неможливо, та й немає необхідності за один рік побудувати відразу всі приміщення, які передбачені проектом. На початку потрібно правильно оформити з юридичної точки зору всі документи: оформити відведення земельних ділянок під будівництво необхідних планово-виробничих приміщень; вивести зі списку об'єктів, що не підлягають приватизації, державні підприємства, і потім провести їх приватизацію згідно з нормами українського законодавства, і т.д.», - сказав директор Департаменту.