Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителям області будуть надані пільгові кредити для виконання робіт з газифікації житла

Жителям області будуть надані пільгові кредити для виконання робіт з газифікації житла

Як повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, на сьогодні активність жителів в питанні газифікації приватних домоволодінь невисока, враховуючи високу вартість робіт – від 4 до 7 тис. грн. з урахуванням матеріалів і устаткування. Він зазначив, що завдання обласної влади і держави – підвести газ до села, а далі місцева влада організовує кооперативи та товариства для того, щоб жителі за особисті гроші провели газ в кожну квартиру. За словами Валентина Дулуба, в селах, де ведуться роботи з будівництва підвідних та вуличних газопроводів, кількість бажаючих газифікувати свої домоволодіння складає від 10% до 30%.

«З метою допомоги населенню обласна державна адміністрація розробляє програму, в рамках якої жителям області надаватимуться пільгові кредити на виконання робіт з газифікації власного житла. Цей досвід успішно пройшов апробацію у Львівській області і дуже добре себе зарекомендував, тому було ухвалено рішення впровадити його на Харківщині. Вже в наступному місяці ця програма буде затверджена, можна буде брати кредити і з їх допомогою розраховуватися за підведення газу в особисті домоволодіння і купівлю устаткування», – заявив перший заступник губернатора.

Також він повідомив, що сьогодні вже діє Харківський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, який дає кредити на газифікацію житла під 3% річних (Держпром, 1 під'їзд, 5 поверх, тел. 705-19-66).

Теги