Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За кошти НАК «Нафтогаз України» на Харківщині щорічно проводиться комплекс заходів щодо розвитку соціальної сфери регіону

За кошти НАК «Нафтогаз України» на Харківщині щорічно проводиться комплекс заходів щодо розвитку соціальної сфери регіону

Як наголосив сьогодні в ході програми «Ранковий ексклюзив» в ефірі обласного радіо перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, керівництво Харківської області веде стабільний і конструктивний діалог з правлінням НАК «Нафтогаз України». Завдяки успішним переговорам на кошти компанії щорічно в регіоні реалізується низка важливих соціальних програм. В першу чергу мова йде про газифікацію віддалених населених пунктів.

«У рамках Договору про співпрацю між облдержадміністрацією та НАК «Нафтогаз України» у розвитку нафтогазової галузі та соціальної інфраструктури населених пунктів області у 2012 році апаратом компанії профінансовано 2,3 млн.грн. на будівництво 2 об'єктів газифікації, з яких один введений в експлуатацію. Також в 2012 році компанією було завершено фінансування 8 об'єктів, будівництво яких було розпочато в 2011 році, повністю профінансовано будівництво 3 об'єктів і розпочато фінансування 5 об'єктів. Загальна сума отриманих замовниками будівництва коштів становить 76,8 млн. грн. Крім того, «Нафтогаз України» надає нам допомогу не тільки в газифікації населених пунктів, а також у ремонті доріг, дитячих садочків, поліклінік, покрівель», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, обсяги робіт по газифікації, які проводяться в області, постійно збільшуються. Зокрема, у 2009 році перелік об'єктів, що будуються на території Харківщини в рамках виконання розпорядження Кабінету Міністрів «Про добудову підвідних газопроводів», включав всього 17 об'єктів газопостачання на загальну суму необхідного фінансування близько 40 млн. грн. Сьогодні, враховуючи здійснене за 4 роки фінансування, перелік складається з 75 об'єктів на суму 501,8 млн. грн.