96% м'яса, що імпортується в Україну, ввозиться за «сірими» схемами

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, через «сірий» імпорт за давальницькими схемами виробництво вітчизняного м'яса стає збитковим. «Значна частина імпортного м'яса ввозиться в країну за тіньовими схемами, воно низької якості, тому споживачі готові віддавати перевагу вітчизняному продукту, частку якого необхідно збільшити на м'ясному ринку України. За 2012 рік на Харківщині виробництво м'яса зменшилося – вироблено 111,7 тис. тонн, що склало 97,7% від рівня 2011 року. Очевидно, що вітчизняні виробники м'яса потребують протекціоністських заходів з боку держави», – зазначив він.