Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина подарувала Шевченківському національному заповіднику картину

Харківщина подарувала Шевченківському національному заповіднику картину

В ході урочистостей, присвячених 199-річчю від дня народження Тараса Шевченка, які відбулися у Шевченківському національному заповіднику в м. Каневі, заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника поету. Також Ігор Шурма від імені голови ХОДА Михайла Добкіна подарував національному заповіднику картину відомого харківського художника Віктора Чауса «Люди і долі». На ній - Тарас Шевченко разом зі своїми героями. Картина багато в чому перегукується із харківським пам’ятником Кобзареві. Як відомо, монумент скульптора Матвія Манізера вважається найкращим у світі пам’ятником видатному українському поету, письменнику, художнику і мислителю.

«Земля, де ми зараз знаходимося, де мріяв і знайшов останній притулок Великий Кобзар, для слобожанців така ж священна, як і для будь-якого представника нашого народу. Ми вважаємо за обов’язок побувати 9 березня у Каневі і вклонитися нашому Тарасові. Робити дарунки з нагоди дня народження Тараса Григоровича - це вже слобожанська традиція. Два роки тому голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін власноруч передав музею унікальне видання «Кобзаря». Тепер же за його ініціативи ми даруємо цю прекрасну картину», - підкреслив Ігор Шурма.

Також в ході урочистостей переможець регіонального конкурсу читців «Вічне слово Кобзаря» Євген Кандиба продекламував вірш Тараса Шевченка «Чернець».