Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2012 році центром зайнятості Богодухівського району було працевлаштовано 1300 осіб

У 2012 році центром зайнятості Богодухівського району було працевлаштовано 1300 осіб

Як повідомив сьогодні в ході прес-туру в Богодухівський район «Соціальна справедливість заради майбутнього» директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко, в 2012 році в Богодухівському районі було працевлаштовано більше половини з усіх, хто звернувся до районного центру зайнятості. «У 2013 році за січень-лютий у районі вже працевлаштовано 100 осіб, у минулому році - 1300. Це більш половини з тих, хто перебував на обліку», - зазначив він.

За словами Володимира Міненка, в цілому по області в центр зайнятості в 2012 році звернулося 140 тисяч громадян, 35% з яких склали молоді люди. Роботу, як і раніше, отримати найпростіше в місті Харкові, хоча далеко не всі вакансії цікаві для шукачів.

«У цілому кількість вакансій, які роботодавці подають до Центру зайнятості, трохи збільшилася. Зараз 3,5 тисячі вакантних посад є по Харківській області, левову частку цієї кількості становлять вакансії міста Харкова. На жаль, вони не завжди привабливі для безробітних, тому що майже половина з них пропонують заробітну плату на рівні мінімальної. Що стосується затребуваності окремих професій, то тут ситуація не змінюється. В останні роки користуються попитом робітничі професії, фахівці IT-сфери. Немає попиту на бухгалтерів, економістів, але в той же час головний бухгалтер з досвідом роботи потрібен завжди», - сказав Володимир Міненко.