Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для поліпшення ситуації на ринку праці необхідне створення оптимальних умов для роботи малого і середнього бізнесу

Для поліпшення ситуації на ринку праці необхідне створення оптимальних умов для роботи малого і середнього бізнесу

Як наголосив сьогодні в ході прес-туру в Богодухівський район «Соціальна справедливість заради майбутнього» заступник голови ХОДА Ігор Шурма, кардинальні зміни на українському ринку праці відбудуться тоді, коли в країні будуть створені оптимальні умови для роботи малого і середнього бізнесу. Тільки таким шляхом можна досягти значного збільшення кількості робочих місць, у тому числі і в сільській місцевості, - вважає заступник голови області. «Створення робочих місць буде реальним тоді, коли підприємницький шлях розвитку отримає в Україні зелене світло. Якщо масово почнуть організовуватись малі підприємства, потрібні будуть люди, і тоді будуть створюватися робочі місця. Сьогодні в селі люди виживають за рахунок роботи на землі, за рахунок невеликих фермерських господарств», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, на даному етапі новий Закон про зайнятість покликаний допомогти ринку праці нормально функціонувати в умовах обмеженої кількості робочих місць. Зокрема, мова йде про оплачувані громадські роботи.

«Громадські роботи, які можуть фінансуватися з місцевих бюджетів, - це також специфічна форма створення робочого місця, тому що дається обсяг роботи і фінансування на її виконання. Ми чудово розуміємо, що це не стабільний дохід і не працевлаштування як таке. Але це форма матеріального стимулювання людей до праці, яка адекватно оплачується», - сказав заступник глави області.