Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роботодавець має бути зацікавлений у підготовці кваліфікованих кадрів

Роботодавець має бути зацікавлений у підготовці кваліфікованих кадрів

Для ефективного функціонування ринку праці необхідно, щоб і людина, що шукає роботу, і роботодавець займали активну позицію і готові були зробити крок назустріч один одному, - підкреслив сьогодні в ході прес-туру в Богодухівський район «Соціальна справедливість заради майбутнього» заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, особливо важливо, щоб роботодавці проявляли зацікавленість у підготовці молодих спеціалістів.

«Роботодавець має бути зацікавлений у підготовці кваліфікованих кадрів. Якщо він хоче виховати фахівця для свого підприємства, у нього альтернативи немає - він повинен брати теоретично підготовлену молоду людину, яка пройшла кроки стажування і практики, і почати поступово підводити її до необхідного рівня професійної готовності. Це можна зробити тоді, коли буде не тільки зацікавленість роботодавця, але і впевненість у молодого спеціаліста, що він потрібен цьому підприємству. І першим кроком до цього повинна стати оплачувана практика, хоча згідно з нашим законодавством, роботодавець може практику оплачувати або не оплачувати за власним бажанням. У мене була можливість познайомитися з однією з найбільших бюджетонаповнюючих установ в Україні, де пішли цим шляхом, - роботодавець фінансує проходження практики, а після закінчення вузу випускники повертаються на підприємство», - сказав Ігор Шурма.

Також він зазначив, що зі свого боку молоді фахівці повинні виявляти готовність вчитися і постійно підвищувати кваліфікацію.