Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Хід опалювального сезону в Харківській області знаходиться під постійним контролем влади

Хід опалювального сезону в Харківській області знаходиться під постійним контролем влади

Як повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Роман Грива, Департамент здійснює щоденний моніторинг проходження опалювального сезону в кожному районі та місті області, відповідні диспетчерські працювали як в Департаменті, так і в районних адміністраціях та комунальних підприємствах і департаментах Харківскої міськради. Крім того, в цьому році працювала диспетчерська служба і в ДП «Харківський облавтодор».

«Серйозних позаштатних ситуацій, які б викликали відключення наших споживачів від тепла чи води, у нас не виникало. Був ряд проблем, які трапляються кожну зиму. Так, на 34 години було зупинено постачання гарячою водою міста Харкова, було водопостачання зі зниженим тиском міста Чугуїв. Це пов'язано з тим, що на водоводі № 5 Кочетоцької водопровідної станції КП «Харківводоканал» вийшла з ладу одна засувка, швидко знайшли поломку, але через великий діаметр і обсяг робіт ремонт затягнувся. Всі роботи виконувалися чітко і злагоджено, і в Чугуєві, де не вистачало тиску для подачі води в будинки, здійснювався підвіз», – зазначив Роман Грива.

Також Директор Департаменту поінформував, що в дні, коли температура кілька разів змінювалася, виникало обледеніння на дротах, через що відбувалося тимчасове відключення котелень або свердловин. Але до усунення проблем відразу ж підключалися відповідні служби, і серйозних наслідків не було допущено.

«Попереду ще 1,5 місяці опалювального сезону, чекає серйозна робота, але вся ситуація з опалювальним сезоном у нас в області знаходиться під постійним контролем, і ми ні на хвилину не знижуємо пильність», – заявив Роман Грива.

Він повідомив, що як тільки буде підписано розпорядження голови області про закінчення опалювального сезону, почнеться підготовка до наступної зими. Такий підхід дозволяє підготуватися до всіх несподіванок заздалегідь і гідно провести весь опалювальний сезон.