Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якість продукції - одне з найголовніших питань на підприємствах харчової та переробної промисловості

Якість продукції - одне з найголовніших питань на підприємствах харчової та переробної промисловості

Сьогодні Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації та ДП «Харківстандартметрологія» провели семінар-нараду «Впровадження та застосування систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів на підприємствах харчової та переробної промисловості». Відкриваючи роботу семінару, перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Олена Кулик зазначила, що питання якості продукції на підприємствах харчової та переробної промисловості – сьогодні одне з найголовніших. Українці все більше віддають перевагу своїм, українським продуктам, і це зобов'язує виробників думати про якість. У Харківській області система НАССР запроваджена на 57 підприємствах, а законом передбачено, що система забезпечення безпечності та якості продукції на підприємствах харчової промисловості повинна бути обов’язково.

Серед питань, які обговорювалися на семінарі: сучасний підхід до забезпечення якості та безпеки продуктів харчування, вимоги законодавства у цій сфері, здійснення державного санітарно-епідеміологічного контролю, реалізація державної політики управління безпечністю харчових продуктів.

Довідка. Система НАССР забезпечує дотримання санітарних вимог для харчового підприємства відповідного профілю та санітарних вимог до обладнання, будівель і споруд. За допомогою супутніх програм НАССР контролюються і забезпечуються виробничі умови, що створюють основу для безпеки продукції.
Концепція НАССР передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку та управління небезпечними факторами, які істотно впливають на безпеку продукції. Вона орієнтує персонал на системне визначення і виконання попереджувальних заходів.

Теги