Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання погашення заборгованості із заробітної плати буде розглядатися на урядовому рівні за участю Генеральної прокуратури

Питання погашення заборгованості із заробітної плати буде розглядатися на урядовому рівні за участю Генеральної прокуратури

Комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат буде ініціювати розгляд питання про заборгованість із зарплати на засіданні Кабінету Міністрів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до Харківської області повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «Ми вирішили звернутися до уряду, Прем'єр-міністра з проханням окремо заслухати на засіданні уряду ситуацію по заборгованості із заробітної плати. Перед нами поставлено завдання до кінця 2014 року ліквідувати прострочену заборгованість. На 1 лютого сума перевищувала 1 мільярд гривень, і за січень ми побачили по деяких регіонах зростання заборгованості. При цьому Харківська, Донецька і Луганська області мають загальну заборгованість 386 мільйонів гривень, що становить третину заборгованості по всій країні. Ми сьогодні почули заступників губернаторів, керівників підприємств, керівників санації і вирішили наступне засідання комісії проводити спільно з Генеральною прокуратурою, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством юстиції», - повідомила вона.

За словами Наталії Королевської, буде складено перелік керівників підприємств і санацій, які не справляються зі своїми обов'язками, а також тих людей, які перешкоджають процесу погашення заборгованості.

«Ми ухвалимо перелік керівників підприємств, які неефективно виконують свої функції, а також звернемося до всіх обласних адміністрацій та центральних органів влади з пропозицією назвати нам тих людей, які, на їхню думку, сьогодні блокують процес виплати заробітної плати. Також комісія звернеться з ініціативою щодо заміни арбітражних керуючих там, де вони сьогодні зривають графіки, і ми не бачимо динаміки з виплати зарплати. Керівники підприємств не повною мірою зрозуміли ту відповідальність, яка на них покладена, але у них не вийде уникнути відповіді. Звернення до Генеральної прокуратури і уряду буде підготовлено», - підкреслила Міністр.