Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найбільші боржники із виплати заробітної плати на Харківщині – державні підприємства

Найбільші боржники із виплати заробітної плати на Харківщині – державні підприємства

Питання виплати заборгованості із зарплати на Харківщині залишається досить проблемним. Найскладніша ситуація склалася на державних підприємствах, які розташовані в області, зокрема, найбільшими боржниками є підприємства концерну «Укроборонпром», – повідомила сьогодні у ході виїзного засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат Міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«З початку року на 10 мільйонів гривень зросла заборгованість на ДП «Завод імені Малишева», на 1 мільйон збільшилися борги Харківського приладобудівного заводу імені Шевченка. З початку року виникла заборгованість розміром 794 тисячі гривень на Чугуївському авіаремонтному заводі, зростають борги на Зміївському енергомеханічному заводі. Усі перераховані об’єкти належать до концерну «Укроборонпром». За півтора місяці борги на цих підприємствах загалом збільшились на 13 мільйонів гривень», – зазначила Наталія Королевська.

За її словами, також серед боржників знаходяться Харківське державне авіаційне підприємство, де з початку року заборгованість зросла на 8 мільйонів гривень, та ДП «ХЕМЗ», де борг збільшився на 310 тисяч гривень.