Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується створити кілька індустріальних парків

У Харківській області планується створити кілька індустріальних парків

На Харківщині 4 компанії розглядають можливість створення індустріальних парків. Як зазначив сьогодні в ефірі «Радіо Слобожанщини» директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Олександр Дудка, в області для швидкого економічного розвитку має бути кілька індустріальних парків.

«Ми вважаємо, що в Харківській області повинно бути кілька індустріальних парків для залучення інвестицій, тому працюємо і з містом Первомайський, і з Чугуївським районом, і з кількома іншими об'єктами. Далі за всіх в питанні створення індустріального парку просунулася Малинівська селищна рада, яка з нашою допомогою розробила концепцію створення індустріального парку «Малинівка-Еко». Але я думаю, що не тільки в Малинівці може бути створений індустріальний парк, тому що закон не передбачає якихось унікальних можливостей для створення індустріальних парків тільки в одному місці на території області. Навпаки, він стимулює створення великої кількості парків сільськими і селищними радами, які бачать у цьому перспективи для залучення інвестицій», - підкреслив Олександр Дудка.

Що стосується індустріального парку «Малинівка-Еко», то на даний момент ця концепція вже передана до Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України і чекає на реєстрацію. Це стане можливо після ухвалення постанови Кабінету Міністрів, яка визначатиме процедуру ведення реєстру індустріальних парків.