Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проводиться робота з покращення умов праці для ув'язнених в установах пенітенціарної служби області

На Харківщині проводиться робота з покращення умов праці для ув'язнених в установах пенітенціарної служби області

У Харківській області заплановано проведення низки заходів для створення нових робочих місць та сприяння суспільно-корисній зайнятості засуджених на підприємствах установ пенітенціарної служби України в Харківській області. Всі вони увійшли до відповідного розділу комплексної Програми профілактики правопорушень у Харківській області на 2011-2015 роки, розробленого управлінням забезпечення законності і правопорядку, додержання прав і свобод громадян ХОДА. За словами заступника голови ХОДА Олега Анпілогова, реалізація цієї програми дозволить вирішити кілька важливих завдань. «Сенс програми полягає в тому, щоб зміцнювати матеріально-виробничу базу установ пенітенціарної служби області, щоб максимальна кількість засуджених осіб, які відбувають покарання в установах служби в області, залучалися до оплачуваної праці, працювали на цих виробництвах і заробляли гроші. За ці кошти вони б оплачували своє утримання, з них робилися б відрахування на виконання рішень судів, де злочинами, які скоїли ув'язнені, заподіяна шкода іншим особам. Також з цих грошей робилися б відрахування на виплату аліментів на утримання дітей деяких категорій засуджених, які відбувають покарання, а їхні діти перебувають з мамами, наприклад», - розповів заступник голови області.

За його словами, також програма передбачає навчання ув'язнених, щоб вони, отримавши певну спеціальність, змогли працювати на підприємствах установ пенітенціарної служби. Контролювати реалізацію програми буде Харківська обласна спостережна комісія.

«Нам потрібно контролювати, як працює програма, чи виділяються для неї кошти, а також які є результати її роботи - чи більша кількість засуджених залучається до оплачуваної праці, чи більше виробляється продукції, скільки заробляє колонія і самі засуджені, які відрахування робляться на утримання, аліменти, виконавчі листи з відшкодування збитків. Це дуже важливе питання, і кому як не нам його відстежувати і озвучувати проблемні моменти як перед адміністрацією, так і перед керівництвом управління пенітенціарної служби в області», - підкреслив Олег Анпілогов у ході засідання комісії.