Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Досягнуті перші угоди про співробітництво між Харківською областю і штатом Техас

Досягнуті перші угоди про співробітництво між Харківською областю і штатом Техас

Візит делегації Харківської області до Техасу вже дає перші результати. Зокрема, 25 лютого учасники делегації на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним відвідали Х'юстонський медичний центр, який є найбільшим медичним закладом США. В результаті візиту досягнуто домовленості з керівником центру доктором Робертом Робертсоном щодо стажування харківських фахівців на базі Х'юстонського медичного центру. «Доктор Робертсон презентував цей центр для учасників харківської делегації та висловив зацікавленість у тому, щоб українські лікарі і зокрема, харківські, побували там на стажуванні. Була досягнута домовленість, що протягом року близько 10 осіб зможуть там побувати, також зможуть пройти стажування в центрі чиновники від охорони здоров'я Харківської області, які відповідають за реформи в даній галузі», - повідомив Михайло Добкін.

За його словами, Х'юстонський медичний центр об'єднує більше 50 медичних установ з 92 тисячами медперсоналу, 7 мільйонів відвідувачів. Бюджет установи становить 14 мільярдів доларів.

«Це не просто об'єднання звичайних лікарень, кожен день там робляться певні медичні відкриття. Можна сказати, що це сплав науки, освіти та практичної медицини. У цьому центрі, крім державних медичних інститутів, працює також 24 приватних медичних установи, які між собою конкурують, але в той же час між ними існує кооперація», - зазначив глава Харківщини.

Також у ході відвідування Х'юстонського медичного центру Михайло Добкін і Роберт Робертсон відзначили схожість Харківщини і Х'юстона в тому, що і в Харківській області, і в Х'юстоні зараз відбуваються реформи в медицині. Якщо в штаті Техас ці реформи йдуть шляхом соціалізації, то в Харківській області йдеться про зміну рівня надання медичної допомоги. Слід зазначити, при цьому і в Х'юстоні, і в нашому регіоні є для цього відповідна наукова база.

«Можна говорити про те, що між Х'юстоном і Харківською областю є такі точки дотику, які дозволяють сподіватися не на одноразову співпрацю, а на співпрацю з максимальним використанням переваг, досягнень і досвіду», - підкреслив Михайло Добкін.