Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Контроль медичного обслуговування ув'язнених, які страждають соціально небезпечними хворобами, - важлива частина роботи обласної спостережної комісії

Контроль медичного обслуговування ув'язнених, які страждають соціально небезпечними хворобами, - важлива частина роботи обласної спостережної комісії

На Харківщині пильна увага приділяється забезпеченню якісного медичного обслуговування осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі і страждають соціально небезпечними захворюваннями. Зокрема, ця тема знаходиться на контролі Харківської обласної спостережної комісії, і найближчим часом робота комісії в цьому напрямку буде продовжуватися, - заявив сьогодні в ході засідання комісії її голова, заступник голови ХОДА Олег Анпілогов. «Ми наприкінці 2012 року ретельно вивчили питання медичного забезпечення хворих на туберкульоз, СНІД та інші соціально небезпечні захворювання серед осіб, які відбувають покарання в установах пенітенціарної служби Харківської області. До цієї роботи були залучені фахівці управління медичного забезпечення Харківського обласного управління пенітенціарної служби, а також Департаменту охорони здоров'я Харківської області. З проблемних питань нами вироблені відповідні рекомендації, які ми направили і в пенітенціарну службу, і в Департамент охорони здоров'я обласної адміністрації. Я думаю, ці рекомендації повинні бути почуті, і ми плануємо відслідковувати, яким чином вони реалізуються, які заходи вжиті відповідними відомствами та управліннями», - сказав він.

За словами Олега Анпілогова, особливої ​​уваги заслуговує питання належного медичного обслуговування людей, які відбули покарання в установах пенітенціарної служби.

«Ми звернули увагу на те, як продовжує забезпечуватися медична допомога та лікування тих людей, які вже відбули покарання та звільнені з місць позбавлення волі. Адже на якийсь час вони випадають з поля зору установ пенітенціарної служби та їх лікарського складу до того моменту, коли вони приїдуть додому і стануть на відповідні форми обліку, в тому числі і в медичних установах. Де гарантія того, що люди, які вийшли з колонії з відкритими формами туберкульозу та забезпечені медичними препаратами для самостійного лікування, продовжать лікуватися? Вони становлять загрозу для самих себе, свого безпосереднього оточення, а також для всього суспільства», - підкреслив заступник керівника області.