Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році буде активізовано роботу Харківської обласної спостережної комісії

У 2013 році буде активізовано роботу Харківської обласної спостережної комісії

Сьогодні у Харкові відбулося засідання Харківської обласної спостережної комісії під керівництвом заступника голови ХОДА Олега Анпілогова. В ході засідання учасники комісії підбили підсумки роботи за 2012 рік, а також склали план роботи на перше півріччя поточного року. Як зазначив Олег Анпілогов, у 2013 році роботу комісії слід активізувати за рядом напрямків. «Основне завдання комісії - організація та здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, які відбули покарання. Я вважаю, що ці функції повинні здійснюватися більш ефективно. Ми сьогодні обговорили, наскільки повно проводилася робота у 2012 році, де є проблеми, де ми не допрацьовуємо, і всі прийшли до спільного висновку, що робота комісії потребує додаткових організаційних заходів. Потрібно шукати нові форми роботи, генерувати нові думки та ідеї з точки зору тих завдань, які на нас покладені», - підкреслив він.

План роботи обласної спостережної комісії на перше півріччя 2013 року передбачає більш тісну роботу і чітку координацію з усіма районними комісіями, що дозволить надавати максимально ефективну підтримку ув'язненим.

«Сьогодні ми затвердили план роботи комісії на перше півріччя 2013 року, який передбачає низку цікавих заходів методичного характеру, які будуть сприяти більш ефективній роботі як обласної, так і районних комісій у здійсненні поставлених завдань», - сказав Олег Анпілогов.

Зокрема, за його словами, в 2013 році планується більше уваги приділити таким питанням, як медичне обслуговування ув'язнених, їх соціальний захист, можливість навчання та працевлаштування в закладах пенітенціарної служби. Учасники спостережної комісії продовжать роботу на місцях - у ході виїздів у виправні установи проводиться громадський контроль і моніторинг умов утримання ув'язнених, соціальна та просвітницька робота з людьми. Крім цього в планах на перше півріччя врахована і культурна складова - Харківський академічний театр музичної комедії продовжить традицію концертних виступів перед ув'язненими різних установ. Крім цього планується виділити квоту місць у глядацькій залі театру для людей, які звільнилися з виправних установ, для їх більш швидкої і ефективної соціалізації.