Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Франція посідає перше місце за обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини

Франція посідає перше місце за обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини

За обсягом прямих іноземних інвестицій в економіку Харківщини Французька республіка посідає перше місце. Станом на 1 січня 2013 року французькі підприємства інвестували 845 млн. дол. США, що становить 39% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, зовнішньоторговельний оборот області з Францією за 2012 рік склав 16,3 млн. дол. США, експортні поставки за аналогічний період склали 410 тис. дол. США, імпортні – 15,9 млн. дол. США.

Відповідаючи на пропозицію про поглиблення зв'язків, Ален Ремі висловив думку, що економічне співробітництво – та частина взаємин Франції з Харківською областю, яка розвинена недостатньо.

«Я тут щоб розвивати відносини з Харківською областю і з містом. Ви згадали французькі інвестиції у вашу область. Я б сказав, що, незважаючи на наведені вами цифри, цього недостатньо. Як ви знаєте, більше 150 французьких підприємств працюють в Україні. Готуючись до цього візиту, я шукав велике підприємство, яке інвестувало б у Харківську область і Харків, і не знайшов. Це означає, що у ваш регіон інвестують середні і дрібні підприємства. Я хотів би привнести також великі компанії, – підкреслив він. – Це як сніжний ком – якщо є одне підприємство, то інші орієнтуються на нього і теж приходять у регіон. А якщо його немає, то перше обов'язково має з'явитися».