Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині мешканці обласного центру та сільської місцевості мають рівний доступ до всіх медичних установ

На Харківщині мешканці обласного центру та сільської місцевості мають рівний доступ до всіх медичних установ

Як підкреслив 21 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на Харківщині робиться все можливе, щоб в питаннях доступу до медичних установ усі мешканці області мали рівні можливості. «Ми вважаємо, що люди, які проживають у сільській місцевості, повинні мати такі ж умови, як і в Харкові. Реалізація проекту операційних блоків дала можливість надати рівні умови для обласних лікарень та 11 районних центральних лікарень, де умови роботи для медперсоналу і пацієнтів абсолютно однакові. Це і є принцип соціальної справедливості», - зазначив Ігор Шурма.

Цей же принцип у дії можна побачити на прикладі обласного диспансеру радіаційного захисту та госпіталю для інвалідів війни, де діагностику та лікування отримують в рівній мірі як харків'яни, так і мешканці сільської місцевості. Крім цього, всі мешканці області мають можливість безкоштовно лікуватися в установах Національної академії медичних наук України, з якою у Харківщини підписаний договір соціального партнерства.

«У 2012 році Харківська обласна державна адміністрація підписала договір соціального партнерства з Академією медичних наук, згідно з яким 2860 харків'ян отримали квоту безоплатного лікування в інститутах НАМН. І ми намагаємося витримати рівність - 50% місць для жителів сільської місцевості і 50% для жителів Харкова. Це принципи соціальної справедливості, які ми можемо реалізувати своїми силами і за свої гроші», - підкреслив заступник керівника області.