Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулася презентація книги «Будівництво та реконструкція стадіонів»

У Харкові відбулася презентація книги «Будівництво та реконструкція стадіонів»

У презентації, яка відбулася в Харківському національному університеті будівництва і архітектури взяли участь ректори та науковці вузів, керівники будівельних організацій міста, представники МНС області та міста. Групу авторів: Гончаренка Д.Ф., Евеля С.М., Зубко Г.Г., Старкову О.В. представляв доктор технічних наук Дмитро Гончаренко. За його словами робота над монографією зайняла 5 років.

«У книзі узагальнено досвід будівництва та реконструкції стадіонів у різних країнах. Викладено основні вимоги міжнародних футбольних федерацій до стадіонів, що реконструюється та зводяться, до конструкцій трибун та покриття. Серед всіх вимог дві основні - його місткість повинна бути 30 тисяч глядачів та 100% покриття глядацьких місць. Найбільшу увагу приділено реконструкції харківського стадіону «Металіст» до проведення фінальної частини Євро - 2012. Основна складність полягала в тому, що всі демонтажні та будівельно-монтажні роботи виконувались паралельно з проведенням ігор. Що особливого - не було на цьому стадіоні жодного іноземного проектанта або підрядника», - сказав Дмитро Гончаренко.

Ректор Харківського національного університету будівництва і архітектури Юрій Шкодовський підкреслив унікальність архітектурної реконструкції «Металіста» і особливий внесок харківських будівельників у реалізацію задуму.

«Стадіон користується популярністю, його вигляд запам'ятовується, хоча завдання стояло майже нездійсненне. Не випадково група архітекторів і будівельників обласного спортивного комплексу «Металіст» була нагороджена Державними преміями України в галузі архітектури 2011 року», - сказав Юрій Шкодовський.