Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прикордонному пункті пропуску «Гоптівка-Нєхотєєвка» презентували нову систему GPS-пристрою для вантажних автомобілів

На прикордонному пункті пропуску «Гоптівка-Нєхотєєвка» презентували нову систему GPS-пристрою для вантажних автомобілів

Сьогодні під час робочого візиту до Харківської області Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко відвідав прикордонний пункт пропуску на українсько-російському кордоні «Гоптівка-Нєхотєєвка», де відбулася презентація системи GPS - пристрою для вантажних автомобілів. «Міністерство доходів і зборів займає безкомпромісну позицію щодо захисту економічних інтересів держави. Неможливо переоцінити значення створення рівних умов ведення бізнесу для всіх учасників. Враховуючи об'єднання податкової та митної служб, ми робимо акцент на IT-технологіях. Сьогодні на прикладі електронних замків ми продемонстрували одну з таких новацій, яку ми зараз впроваджуємо в життя. Це новий сервіс, який допоможе поставити крапку в такому явищі як контрабанда, мінімізувати корупційне явище, а також людський фактор», - сказав Олександр Клименко.

Систему планують впровадити в два етапи. Спочатку електронні замки будуть встановлювати всього на 5% автомобілів. Під контроль потраплять ті машини, за якими раніше вже були помічені порушення. На другому етапі всі авто, які ввозять товари в Україну, а також залізничний транспорт, будуть оснащені цим замком.

«Як і в інших сферах нашої діяльності, тут ми мінімізуємо людський фактор з метою запобігання корупції. Тому транспортні засоби та сумнівні вантажі для контролю відбиратиме пошукова програма за затвердженими параметрами. Використання звичних для контрабандистів схем, які дозволяють обходити державний контроль, має стати складніше і дорожче, ніж робота в легальній площині. Наша мета - створити такі умови, щоб втрачався економічний сенс контрабанди, вона стала нерентабельною», - підкреслив Олександр Клименко.