Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Угода про співпрацю у сфері безпеки життєдіяльності населення Харківської області набрала чинності 1 лютого 2013 року

Угода про співпрацю у сфері безпеки життєдіяльності населення Харківської області набрала чинності 1 лютого 2013 року

Про це в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації і Харківської регіональної Ради розповів заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма. Він підкреслив, що Угода укладена з метою посилення ефективності державного нагляду і громадського контролю за дотриманням законодавства щодо безпеки життєдіяльності населення.

«Ця мета буде досягнута за рахунок спільних заходів контролю, своєчасного обміну інформацією, оперативного реагування на порушення роботодавцями чинного законодавства, що в свою чергу дозволить зменшити тиск з боку контролюючих органів на роботодавців», - сказав Ігор Шурма.

Також в рамках Угоди реалізуватимуться додаткові заходи, спрямовані на забезпечення дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги та компенсації працівникам, зайнятим на роботах зі шкідливими умовами праці.

Довідка. Сторонами угоди стали: Територіальне управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Харківській області, Головне управління Держтехногенбезпеки у Харківській області, Територіальна державна інспекція з питань праці у Харківській області, Департамент соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Головне управління державної санітарно-епідеміологічної служби у Харківській області, Об'єднання профспілок Харківської області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Харківській області та Спільний представницький орган роботодавців Харківської області.