Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківської області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У Харківської області зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Про це на засіданні круглого столу, присвяченого Дню соціальної справедливості – 2013, розповіла Тетяна Печерских, начальник служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації. Вона підкреслила, що сьогодні на території регіону проживає близько 5 тис дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і кожного року їх кількість зменшується. Так, щороку більше 800 дітей знаходять сім’ю.

«Потрібно казати про конституційне право кожної дитини, про її право виховуватися у сім’ї, - зазначила Тетяна Печерських, - це було однією із соціальних ініціатив Президента, і для кожної дитини ми шукаємо саме сімейне оточення».

Начальник служби у справах дітей ХОДА також зазначила, що Харківська область щороку отримує близько 30 млн. грн. для фінансування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В 2013 року вже отримано 40 млн. грн.

«Протягом останніх двох років досягнута соціальна справедливість у відношенні тих дітей, які були передані під опіку. Не зважаючи на однаковий соціальний статус дітей, на дітей, які виховувалися під опікою, піклуванням, вилачувався раніше лише один прожитковий мінімум. З 2010 року діти під опікою, піклуванням теж отримують щомісяця подвійний прожитковий мінімум. І це дуже важливо», - підкреслила Тетяна Печерських.