Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські спортсменки завоювали усе золото чемпіонату України з синхронного плавання

Харківські спортсменки завоювали усе золото чемпіонату України з синхронного плавання

В басейні харківського Палацу спорту «Локомотив» відбувся Зимовий чемпіонат України з синхронного плавання. Харківські спортсменки домінували у всіх видах програми та стали абсолютними переможницями у загальнокомандному заліку. У сольних вправах не було рівних Лоліті Ананасовій, яка у технічній та у довільній програмі значно обійшла суперниць з Києва і Донецької області. Також Лоліта Ананасова стала чемпіонкою України в дуеті з Анною Волошиною. Харків'янки перемогли як у технічній, так і в довільній програмі. Крім цього, бронза в довільній програмі дісталася ще одній харківській парі Анні Єсиповій та Олександрі Філоненко.

У довільній програмі груп золото чемпіонату України дісталося команді Харківська область-1, до складу якої увійшли Лоліта Ананасова, Анна Волошина, Віра Голубова, Ольга Золотарьова, Катерина Резник, Тетяна Ронікер, Анастасія Савчук та Катерина Садурська. Трохи поступившись спортсменкам з Донецьку, третє місце у цій програмі завоювала команда Харківська область-2, за яку виступали: Апрелева Валерія, Дарина Вечірко, Анна Єсипова, Аліна Лініченко, Яна Нарежна, Катерина Ткачова, Аліна Турбабіна та Олександра Філоненко.

Золото чемпіонату дісталося команді Харківська область-1 і в технічній програмі груп. Перемогти киянок і донецьких синхроністок харків'янкам також вдалося і в комбінованій програмі. Також в обов'язковій програмі серед юніорів всі призові місця дісталися юним харків'янкам: Вірі Голубєвої - золото, срібло - Тетяні Ронікер, а бронза - Катерині Ткачовій.

Єдиним золотом харківські спортсмени поступилися в обов'язковій програмі серед дітей 12 років і молодше. У цій віковій категорії чемпіонкою стала донецька синхроністка Вероніка Гришко, а срібло і бронзу між собою розділили харків'янки Дарина Корнеєва та Анна Носова.

Таким чином, в загальнокомандному заліку безсумнівне лідерство було у збірної Харківської області, яка набрала у підсумку 654,355 бала. Другий результат показали донецькі спортсменки - 597,115, третіми на чемпіонаті стали киянки - 593,467.