Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома нагороджений грамотою Генерального консульства РФ в Харкові

Василь Хома нагороджений грамотою Генерального консульства РФ в Харкові

Сьогодні в Генеральному консульстві Російської Федерації в Харкові відбулася урочиста зустріч з активістами ветеранських організацій учасників бойових дій на території інших держав і в Республіці Афганістан. У ході зустрічі Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов вручив заступнику голови - керівнику апарату Харківської облдержадміністрації Василю Хомі грамоту Генконсульства.

«В Україні і Росії немає, напевно, жодної сім'ї, яка б не знала про ті труднощі, які нашим хлопцям довелося пережити далеко від Батьківщини. Багато слів у ці дні говориться добрих і хороших. Бажаю всім учасникам бойових дій здоров'я і впевненості у тому, що ні загиблих, ні живих керівництво наших країн не забуде. Нагороди, які ми сьогодні вручаємо, це данина поваги тим, хто пройшов ці важкі випробування, залишився живий і робить все, щоб пам'ять про цю війну, ніколи не стерлася», - зазначив Сергій Семенов.

Василь Хома подякував Сергію Семенову за високу нагороду і відзначив, що в Генеральному консульстві РФ в Харкові воїни-афганці завжди відчувають себе як вдома, їх завжди чекають і зустрічають як товаришів і друзів.

«15 лютого для кожного воїна, який побував у гарячих точках, виконував інтернаціональний обов'язок, це можливість в першу чергу поспілкуватися зі своїми бойовими друзями. Життя так влаштоване, що у нас немає можливості спілкуватися часто, і саме в цей день ми зустрічаємося, згадуємо загиблих товаришів і обговорюємо те, чим живемо зараз. Дуже важливо, що на заходи, присвячені воїнам-інтернаціоналістам, приходять молоді люди, і у них є можливість своїми очима побачити тих людей, які колись воювали. Зв'язок поколінь повинен в нашому суспільстві бути дуже сильним. Ми завжди вчилися на тих бойових подвигах, які відбувалися у Велику Вітчизняну війну. Ми переймалися атмосферою ветеранського руху і зараз ми повинні нести ці традиції молодому поколінню». - Підкреслив Василь Хома.

Грамотами Генерального консульства також нагороджені ще троє активістів афганського руху. Голова Харківської міської Спілки ветеранів Афганістану Віктор Коваленко вручив Сергію Семенову нагороду «За звитягу».