Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для продовження будівництва Харківського метрополітену планується залучити кошти ЄБРР

Для продовження будівництва Харківського метрополітену планується залучити кошти ЄБРР

На зустрічі з Першим віце-прем'єр міністром України Сергієм Арбузовим були презентовані проекти Харківської області, які потребують уваги керівництва уряду і фінансування з державного бюджету. Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що всі проекти мають значно поліпшити якість життя в регіоні. «Це і будівництво Харківського метро, і проекти, пов'язані з реконструкцією площі Конституції, із завершенням будівництва філармонії, зі збільшенням кількості рухомого складу для станцій швидкої медичної допомоги та багато іншого», - зазначив Михайло Добкін.

Говорячи про завершення будівництва станції Харківського метро, Михайло Добкін зазначив, що кошти на будівництво з держбюджету навряд чи будуть виділені, однак вже отримано згоду на забезпечення державних гарантій для кредиту.

«Держава проаналізувала свої можливості і побачила, що сьогодні це дійсно найбільш реальний шлях і добудови станції метрополітену, яка має вищий ступінь готовності, і початку будівництва нових станцій у бік аеропорту. Ми проводили переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку. Він готовий дати нам кредит, але під державні гарантії. Держава нам у цьому плані пообіцяла повну підтримку», - сказав голова ХОДА.