Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Видобуток нетрадиційного газу для України - це можливість потрапити в список держав, які володіють достатніми запасами газу і для внутрішніх потреб, і для експорту

Видобуток нетрадиційного газу для України - це можливість потрапити в список держав, які володіють достатніми запасами газу і для внутрішніх потреб, і для експорту

Як підкреслив 14 лютого в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, промисловий видобуток нетрадиційного газу відкриє для України широкі можливості для зміцнення своїх позицій на політичній карті світу. За його словами, енергетична незалежність - це найважливіша умова для розвитку України як сильної і вільної держави. «Видобуток нетрадиційного газу для України - це можливість потрапити в список держав, які володіють достатніми запасами газу і для внутрішніх потреб, і для експорту. І від того, наскільки ми будемо сильними всередині нашої країни, наскільки ми будемо спроможні скористатися цією унікальною можливістю і забезпечити свою енергетичну безпеку, щоб стати серйозним гравцем на політичній карті світу, залежить наш спільний успіх», - заявив глава області.

За його словами, на даний момент основне завдання - це об'єднання суспільства навколо ідеї досягнення енергетичної незалежності. Для цього необхідна масштабна роз'яснювальна кампанія.

«На жаль, роз'яснювальна робота в нашій державі поки не знаходиться в пріоритеті. Це дуже погано. Якщо людина не чує від влади, що має відбутися і які наслідки будуть від пропонованих рішень, яка кінцева мета, то тоді дуже легко різним політичним силам, які намагаються згустити фарби над ситуацією, досягти своєї мети. Роз'яснювальну роботу необхідно проводити, і я вже дав відповідні доручення, щоб ті, хто відповідає за цей напрямок, доносили до громади інформацію через круглі столи та зустрічі з людьми у всіх населених пунктах. Не треба боятися йти до людей і пояснювати їм, які плюси і мінуси може принести з собою промисловий видобуток нетрадиційного газу», - зазначив Михайло Добкін.

Теги