Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область зацікавлена ​​у розвитку двосторонніх відносин з Російською Федерацією

Харківська область зацікавлена ​​у розвитку двосторонніх відносин з Російською Федерацією

12 лютого 2013 року відбувся урочистий прийом з нагоди Дня дипломатичного працівника Російської Федерації. У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Андрій Моченков, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат. Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна Андрій Моченков привітав Генерального консула Російської Федерації в Харкові Сергія Семенова та в його особі російський народ з національним святом - Днем дипломатичного працівника Російської Федерації.

«Харківська область, як прикордонний регіон, відповідально ставиться до розвитку двосторонніх відносин з Російською Федерацією. Це й не дивно, адже саме наша область має горду назву столиці «українсько-російського прикордоння». Бєлгородська, Курська, Московська, Ростовська області Російської Федерації наші давні партнери. Тільки за останні два роки були встановлені партнерські відносини з Республікою Татарстан, Тюменською областю, Ханти-Мансійським автономним округом - Югрою, ухвалена Декларація про співпрацю між прикордонними областями Російської Федерації та України. Також в цей період були підписані двосторонні документи з реалізації діючих угод з Бєлгородською, Курською, Московською, Ростовською областями. Сьогодні ми готові встановлювати нові міжрегіональні контакти, залучати російські компанії до реалізації проектів на території Харківської області, виступати в ролі інвесторів на території Росії», - сказав Андрій Моченков.

Він вручив Почесну грамоту Харківської облдержадміністрації колективу Генерального консульства Росії за вагомий внесок у розвиток і зміцнення українсько-російського співробітництва.

Довідка. День дипломатичного працівника Російської Федерації щорічно відзначається 10 лютого. Він був заснований 31 жовтня 2002 року Указом №1279 Президента Росії Володимира Путіна. Дата встановлення свята обрана не випадково: саме на цей день 1549 року доводиться найбільш рання згадка про Посольський наказ, перше зовнішньополітичне відомство Росії.