Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області розпайовано і передано у приватну власність 1 млн. 717 тис. га земель сільгосппризначення

У Харківській області розпайовано і передано у приватну власність 1 млн. 717 тис. га земель сільгосппризначення

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо розповів начальник Головного управління Держземагенства у Харківській області Юрій Перекупський. За його словами, у Харківській області на сьогодні розпайовано і передано у приватну власність 1 млн. 717 тис. га земель сільгосппризначення, що складає 71% від загальної кількості земель, які можуть бути передані у власність. На ці земельні ділянки видано майже 241 тис. державних актів. Вільними залишились ще 433 тис. га земель різного цільового призначення, з яких придатних для сільгоспвикористання залишилось 202 тис. га. «На території області орендується 1 млн. 141 тис. га, з них земель несільгосппризначення – 25,7 тис. га. Правом на приватизацію земельних ділянок скористались 527 тис. громадян. З них для житлового будівництва 331 тис., для ведення особистого селянського господарства 186 тис., для садівництва – 103 тис., для дачного будівництва – 6,2 тис. громадян, для гаражного – більше 6 тис.», - сказав начальник Головного управління Держземагенства у Харківській області.

Також, додав він, було проінвентаризовано 300 тис. га земель населених пунктів, це 49% від загальної кількості.

«Проводиться робота по розмежуванню земель державної та комунальної власності. Органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади було ухвалено більше 18 рішень щодо розмежування на загальну площу більше 33,7 тис. га. Замовлено 11 проектів землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності», - зауважив Юрій Перекупський.

Крім цього, продано 162 земельні ділянки державної та комунальної власності. Фактично до бюджетів усіх рівнів від продажу зазначених земельних ділянок надійшли кошти в сумі 104 млн. грн.