Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інсулінозалежні діти Харківської області отримали в рамках благодійної акції шість інсулінових помп

Інсулінозалежні діти Харківської області отримали в рамках благодійної акції шість інсулінових помп

Сьогодні у Обласній дитячій клінічний лікарні прокурор Харківської області Геннадій Тюрін передав батькам інсулінозалежних дітей 6 сучасних інсулінових помп та 2-місячний комплект витратних матеріалів, які дозволять цим дітям повернутися до звичайного активного життя. За словами заступника голови ХОДА Ігоря Шурми, у Харківській області живуть 465 інсулінозалежних дітей. Інсуліном вітчизняного виробництва область забезпечена у повному обсязі, і 2013 рік виключенням не буде. Проте сьогодні існують сучасні технології, що дозволяють підвищити якість життя таких дітей. Саме такі інсулінові помпи виробництва США були придбані за благодійні кошти.

«Не завжди грошовий вимір говорить про цінність благодійної допомоги, тут треба говорити про людяність. Сьогодні працівники прокуратури виявили людяність, і цей приклад гідний наслідування. Коли у державі діє принцип «Здоровий допомагає хворому, багатий – бідному» можна говорити про те, що суспільство іде у правильному напрямку.

Коли здійснюються такі благодійні акції, визначальними повинні бути дві складові - стан здоров’я дитини і соціальний статус родини. Саме за таким критерієм було відібрано 10 дітей в акції «Від серця до серця» у минулому році і 6 дітей цього року. Двері благочинної акції відкриті для кожного, хто хоче і може допомогти дітям, що живуть з діабетом, покращити їх життя, зробити його повноцінним», - сказав Ігор Шурма.

За словами прокурора області ідея допомогти хворим дітям виникла під час заходів до Всесвітнього дня боротьби із діабетом.

«Я радий, що її підтримали всі 740 співробітників прокуратури Харківської області та перерахували свою одноденну заробітну плату на загальну суму 149 тисяч грн. Коли дивишся на цих діток, їхніх батьків, розумієш, що ми зробили маленький крок, але я думаю, ми на правильному шляху. Я б хотів, щоб це була не одноразова акція, щоб ми думали не тільки про роботу, а й про людей, які живуть поруч, і робили якомога більше чогось хорошого», - сказав Геннадій Тюрін.