Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зацікавлена ​​у співпраці з Республікою Індія

Харківщина зацікавлена ​​у співпраці з Республікою Індія

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб і Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Раджів Кумар Чандер обговорили можливості і перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківщиною та Індією. У зустрічі також взяли участь голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. Валентин Дулуб презентував індійському гостю наш регіон і зазначив, що Харківщина зацікавлена ​​у співпраці за цілим рядом напрямків. Також він повідомив, що зовнішньоторговельний товарообіг між Харківською областю та Індією за 2012 рік становить 16,3 млн. дол США, експортні поставки – 2,8 млн. дол США, імпортні – 10,8 млн. дол США. Станом на 1 жовтня 2012 року обсяг прямих іноземних інвестицій в Харківську область від Республіки Індія склав 296,9 тис. дол США.

«Багато наших підприємств співпрацюють з Індією. Серед них «Турбоатом», «Електроважмаш», «Діпрококс», Харківське агрегатно-конструкторське бюро та інші. Можна згадати про внесок харків'ян у створення однієї з найбільших в Індії ГЕС – «Тері» в штаті Уттар-Прадеш. Ефективно співпрацюють Харківський національний автомобільно-дорожній університет і індійський інститут менеджменту. Потенціал взаємин між Харківською областю та Республікою Індія на сьогоднішній день не реалізується повною мірою. Ми можемо наповнити його конкретним змістом, і наша співпраця стане запорукою динамічного розвитку і поглиблення дружніх відносин», – підкреслив перший заступник губернатора.

У свою чергу Раджів Кумар Чандер зазначив, що був вражений теплим ставленням до Індії в Харкові – наше місто стало другим домом для більш ніж 700 індійських студентів. Також він повідомив, що Індія зацікавлена ​​у співпраці в сфері фармацевтики, розробки корисних копалин, освіти, авіації, культури, імпорті продуктів і добрив з України, оскільки Індія є одним з найбільших імпортерів добрив у світі.

«Відносини між Індією і Харківською областю – це, фактично, дзеркальне відображення відносин між Індією і всією Україною. У грудні 2012 року відбувся візит Президента України до Індії, у Делі він і прем'єр-міністр Індії домовилися про підписання спільної декларації, а також було вирішено, що в 2013 році будуть відзначатися Дні України в Індії, а 2014 стане роком Індії в Україні. Під час зустрічі з ректором та професорами Харківського університету ми визначилися, що це святкування буде пам'ятною подією, стане мостом відносин між Україною та Індією і виведе їх на новий культурний рівень», – заявив Раджів Кумар Чандер.