Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наявність фахівців соціальної роботи дає можливість реально моніторити ситуацію в соціально неблагополучних сім’ях Харківської області

Наявність фахівців соціальної роботи дає можливість реально моніторити ситуацію в соціально неблагополучних сім’ях Харківської області

Як зазначив сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, на сьогоднішній день у Харківській області є величезна кількість дітей, які не мають батьків. Таких дітей майже тисяча. В регіоні створено 63 будинки сімейного типу, там перебуває 413 дітей та 341 прийомна сім’я, в якій знаходиться 591 дитина.

«Діти сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – це наслідкове явище, якому ми намагаємося дати ладу. Кожного місяця з державного бюджету на прийомні сім’ї та на утримання цих будинків виділяється 3 млн. грн. Але чи можна компенсувати виділенням навіть надресурсу дитині батьківську увагу? За таких обставин наявність реальних людей на посадах фахівців соціальної роботи дає можливість нам реально моніторити ситуацію в соціально неблагополучних сім’ях. Ми живемо у складний період часу, з проблемами на ринку праці, з проблемами рівня зарплати, рівня пенсій. За таких обставин завжди збільшується ризик сімейної кризи. Звичайно, тут фахівець з соціальної роботи – це та людина, яка може передбачати біду. Далі вона слугує комунікатором між людською проблемою і органами влади», - сказав заступник голови ХОДА.

Також Ігор Шурма зауважив, що фахівець з соціальної роботи апріорі не може бути бюрократом, бо в самих посадових інструкціях, в самій функції фахівця соціальної роботи передбачено та прописано безпосередній контакт з людьми.