Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському національному університеті ім. Каразіна буде відкрито Українсько-Індійський академічний центр

У Харківському національному університеті ім. Каразіна буде відкрито Українсько-Індійський академічний центр

7 лютого о 14:00 у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна відбудеться урочисте відкриття Українсько-Індійського академічного центру. Центр створено з метою встановлення і розвитку плідних зв’язків університету з Індією у культурній, науковій і освітній сферах, проведення різноманітних заходів індійської тематики для поширення знань про Індію серед широкої громадськості, сприяння програмам студентського обміну ITEC і ICCR, допомога індійським студентам, що навчаються у Харкові, та сприяння організації їх дозвілля. Діяльність центру стане містком між Україною і Індією, який сприятиме налагодженню тісного співробітництва між цими країнами.

Довідка. ITEC (Indian Technical and Economic Cooperation), або Індійська програма технічного і економічного співробітництва, була розпочата індійським урядом у 1964 р. як програма двосторонньої взаємодії і допомоги. Витрати Індії на цю програму складають приблизно 6 млн. доларів на рік. В цілому за час існування програми на неї було витрачено понад 2 млрд. доларів. 

Програма Індійської Ради з Культурних Зв'язків ICCR (Indian Council for Cultural Relations) орієнтована на зарубіжних студентів, аспірантів і молодих вчених, які бажають навчатися або проводити дослідження у сфері природничих, гуманітарних наук і мистецтв в одному з індійських університетів. Учасникам, що пройшли конкурсний відбір, надається щомісячна стипендія. Програма ITEC відкрита для усіх бажаючих (вік від 25 до 45 років), і основна вимога до учасників – обраний навчальний курс має бути пов'язаним з професійною діяльністю кандидата. 

Теги