Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році в Харківській області продовжиться робота із залучення приватних інвестицій у сферу ЖКГ

У 2013 році в Харківській області продовжиться робота із залучення приватних інвестицій у сферу ЖКГ

У 2012 році на Харківщині було реалізовано пілотний проект, в рамках якого приватне підприємство ТОВ «Аквілегвія» побудувало в Харківському і Богодухівському районах сучасні котельні. Тільки на роботи в Богодухівському районі було витрачено близько 2 мільйонів гривень, - повідомив сьогодні в ході спілкування з представниками ЗМІ директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

«За рахунок приватного інвестора у нас була побудована топкова в смт. Караван, це Люботинська міська рада. Там була встановлена ​​повністю автоматична топкова на найсучасніших котлах, які мають ККД 92%. Таку ж котельню ми побудували в Богодухові, теж за кошти приватного інвестора. Роботи тільки в Богодухові обійшлися приблизно в 2 мільйони гривень, враховуючи будівництво котельні, перекладку мереж і промивку. Інвестор за свої гроші побудував котельню і опалює бюджетну сферу. У результаті в будинках стало тепло, а тариф знизився на 20%», - повідомив він.

За словами Романа Гриви, в поточному році інвестор планує продовжувати роботу з будівництва нових котелень у Харківській області.