Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині більше 10 тисяч фізичних осіб взяли участь у державній програмі утримання молодняку великої рогатої худоби

На Харківщині більше 10 тисяч фізичних осіб взяли участь у державній програмі утримання молодняку великої рогатої худоби

У минулому році програма з надання державної дотації особистим господарствам населення за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби була впроваджена вперше. На Харківщині нею скористалися 10580 фізичних осіб. За утримання на власних подвір’ях 20 тисяч голів молодняку селянам нараховано 11,7 млн. грн. Найбільш активно ця програма працювала у Сахновщинському районі, де сума дотацій склала 1,08 млн. грн. Про це повідомив під час селекторної наради у Харківській облдержадміністрації начальник відділу тваринництва управління тваринництва та переробної промисловості Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Масюк.

«228 тис. грн. також було нараховано 57 господарствам населення за закуплені установки індивідуального доїння. Проте дотацією скористалися лише в 14 районах. В області працювала ще одна державна програма часткового відшкодування сільськогосподарським підприємствам вартості закуплених ними племінних корів, телиць та нетелів. 11 господарствам семи районів було нараховане відшкодування за 906 голів на суму 5,8 млн. грн. Ця програма працювала у 7 районах області, та найбільш активно у Балаклійському, Чугуївському та Нововодолазькому районах»,-сказав Олександр Масюк.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, за кредитними програмами з боку держави ще залишилися борги, проте вони будуть погашені, а програми будуть працювати і в 2013 році.