Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки підписанню ряду документів з Європейським Союзом Україна отримала нові можливості на ринку сільськогосподарської продукції

Завдяки підписанню ряду документів з Європейським Союзом Україна отримала нові можливості на ринку сільськогосподарської продукції

«Я б дуже не хотів, щоб наші можливості росту в сільському господарстві ставили нас в один ряд із країнами, котрі називають сировинними придатками для інших держав. Усі основні кошти заробляються при переробці. До того ж, це нові робочі місця і нові ринки для нас. Тому, звичайно, сьогодні поставка або напівфабрикату, або готових продуктів харчування на інші ринки для нас більш важлива, ніж звичайний продаж зерна через біржі по всьому світу. Тим більше, що завдяки підписанню ряду документів із Європейським Союзом ми отримали сьогодні те, чого у нас ніколи не було — зараз для України відкривається європейський ринок птиці. Ми можемо починати реалізацію, думаю, з другого півріччя, м’яса птиці в європейських країнах. Для нас це вигідно, тому що там ціна зовсім інша», – зазначив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, після того, як нарешті було закрито лазівки у митниці і припинено контрабандний ввіз м’яса птиці з США та європейських держав, наші підприємства міцно стали на ноги.

«Ми готові забезпечити і внутрішній ринок, і, звісно, постачати частину продукції на територію Європейського Союзу. Враховуючи високі вимоги в Україні до виробників, а вимоги ветеринарних лікарів у нашій країні набагато вищі, ніж у тій же Росії, і за деякими параметрами вищі, ніж у Європі, якість м’яса птиці, що виробляється у нас, прекрасна, і вона буде затребуваною. Разом із прибутком ми отримаємо добрі відгуки про нашу країну як про виробника сільгосппродукції, що додасть авторитету нам. Якщо ми зможемо наступним етапом молочні продукти, які готові до реалізації на території Європи, ковбаси або щось, чого у нас сьогодні надлишок через нашу низьку купівельну спроможність, постачати за межі України і витримувати високу якість, ми отримаємо і притік валюти, і нові робочі місця, і все це буде сприяти зайнятості населення, особливо на селі», - підкреслив Михайло Добкін.