Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України»

На Харківщині стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України»

Сьогодні в Борівському районі Харківщини стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Під час урочистого мітингу, присвяченого 70-річчю визволення Борівського району від фашистських загарбників, Прапор Перемоги і капсулу зі священною землею з братської могили ветеранам вручили учасник Великої Вітчизняної війни, учасник Параду Перемоги 1945 року, Почесний громадянин м. Харкова Дмитро Крячко, начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко та голова Харківської обласної організації ветеранів України Анатолій Хіневич. «Сьогоднішній день дійсно видатний не тільки для Борівського району, але й для всієї України. Це день, коли починається естафета Пам'яті, присвячена Великій Перемозі. Саме почуття Великої Перемоги єднає народ, як ніщо інше. Особливо приємно, що в цій естафеті бере участь молодь, а також люди, які захищали Батьківщину на інших фронтах - в Чорнобилі та в Афганістані. Це вселяє впевненість у тому, що естафета Пам'яті буде тривати нескінченно, тому що події Великої Перемоги заслуговують на це», - зазначив Володимир Зінченко.

Протягом тижня естафета пройде всіма населеними пунктами району в ті дні, коли вони звільнялися, після чого 8 лютого буде передана Куп'янському району.

На Харківщині Всеукраїнська естафета буде триватиме до 19 вересня - дня остаточного звільнення Харківської області. У проведенні естафети візьмуть участь члени 43 міських та районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.