Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Головні завдання на 2013 рік - будівництво метро, реконструкція філармонії та ремонт доріг

Головні завдання на 2013 рік - будівництво метро, реконструкція філармонії та ремонт доріг

«6 лютого у мене в Києві відбудеться зустріч з першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим і практично всіма міністрами. Це нововведення. У Кабміні розписаний графік прийому керівників регіонів для того, щоб почути, які проблеми у них є, і знайти шляхи їх вирішення. Я не думаю, що ми зможемо вирішити усе, що накопичилося, але ми знайдемо відповіді на якісь з найбільш важливих питань - метро, філармонія, дороги, рухомий склад для «Міськелектротрансу», шкільні автобуси, медична допомога», - повідомив в ході традиційної зустрічі з представниками регіональних ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він зазначив, що на цей рік у області серйозні плани, і безліч питань необхідно обговорити з Кабінетом міністрів. Губернатор підкреслив, що з 2013 року змінюється система фінансування - якщо раніше кошти розподілялися по різним міністерствам, і на них не можна було розраховувати, якщо немає невирішених проблем у сфері діяльності певного міністерства, то тепер оголошена загальна сума, яка буде спрямована на вирішення найбільш актуальних проблем.

«Ми в найкоротші терміни виконали роботи по першому шару дороги від Харкова до кордону з Полтавською областю. Нам вдалося за допомогою залучених під майбутнє фінансування коштів виконати роботи по основному, другому шару на спусках і підйомах. Подальше фінансування не надійшло, залишився перший шар, який не пристосований для інтенсивного руху. Якщо ми навесні не приступимо до укладання другого шару, то втратимо перший, а значить, і всі кошти, які були на нього витрачені. І таких запитань безліч», - заявив Михайло Добкін.